Amelie Aldner Foto Eva Hanssen, Moment Studio (10).jpg

virtuoso

Aldner har medvirket i dvd- og cd-innspillinger, bl.a. albumet At Midnight Hour (sluppet i 2017) hvor hun synger med domkantor Marcus André Berg.

I 2015-2017 har hun vært på turné i Europa og sunget Lieder eines fahrenden Gesellenog Rückert-liederav G. Mahler. Hun har også sunget operaroller såsom Hänsel i Hänsel und Gretel av E. Humperdinckog Le Prince Charmant i Cendrillonav J. Massenet.

I 2018 har hun sunget Verdi’s Requiem, H. Berlioz’ sanger Les nuits d’été og medvirket i LidalNorth-produksjonen Heroes and Villains ved Den Norske Opera og Ballett i juli 2018. Hösten 2018 skal hun syngeRossini’s Stabat Mater og recitals i Norge og England. I 2019 venter Händels Messias, Rossinis Stabat Mater,konserter i Frankrike med mere.

.

Amelie aldner

Amelie Aldner (tidl. Aldenheim) var engasjert som solist ved Den Norske Opera og Ballett i 2009-2014. Hun debuterte på operaen allerede som student ved Operahøgskolen i Oslo og er også utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Aldner er en rutinert lied- og konsertsangerinne og har mottatt flere priser og stipender fra blant andre Kungliga Musikaliska Akademien i Stockholm og Fond for utøvende kunstnere i Norge. I 2018 vant hun første pris i Grand Prize Virtuoso International Music Competition.

Amelie Aldner 2 FOTO Borghild Nerheim (25).jpg